Onsdag v 47 Mulle

Några av oss var på öringsafari på fm. Vi såg många fiskar som stod och viftade med fenorna och gjorde plötsliga krumsprång för att komma uppför strömmen.

 

Mulleavslutning v 45

Vilket äventyr vi fick vara med på idag!

Ekorren Ino behövde hjälp att hitta sina gyllene kottar och för att kunna komma ihåg alla ledtrådar (ekorrar är ju lite glömska), så fick vi hela tiden nya uppdrag att lösa!

Det klarade barnen såklart, och tillslut hittade vi gyllene kottar i mossan! Ino följde med tillbaka till Mulleplatsen och fick vara med och leka hela eftermiddagen.

 

Knytte v 45

Nu drar vi iväg på vår sista Skogsknyttedag för denna terminen.

Det finns många branter där vi får utmanas i att ta oss upp.

På Mulletv såg vi fina grantoppar och två ekorrar som lekte runt en trädstam.

När vi kommit fram till vårt mål lektes det länge vid en gammal stock. Barnen karvade i den,”den är så mjuk”. Sedan blev den till en affär.

Lycka att upptäcka att det växer kammossa precis där man slagit sig ner.

🎶Nu stänger vi dörren o går hem från naturen o alla djuren. Vi säger tack o lämnar ingenting, vi vill gärna komma hit igen.

 

Mulle Tor v 43

Idag gick vi på örings-spaning utmed Hjo-ån! Vi lyckades bara se skymten av några stycken, så vi får nog komma tillbaka senare. Vi mötte några som berättade att det är lite varmt i vattnet, så det har inte vandrat upp så många öringar än!

Fast vi fick njuta av vackra höstfärger och strålande sol! Och både Häger och Strömstare visade sig för några av oss.

Mullegruppen onsdag v 43

Idag har vi haft brandövning. Mullebarnen har fått gå ut via brandtrappan till uppsamlingsplatsen vid vår gavelsida på Hjo Energis garage. Vi pratade om att vi inte tror att det kommer att börja brinna men att det står i reglerna att alla ska träna så att man vet hur man ska göra.

Vi jobbar vidare med våra speciella rörelsesånger i Pandaresan.

Knytte ons v 43

Åh vilken fin stund vi fick vid Hjoån! Alla barn fick under en lång stund uppleva öringarnas lek. ”Va busiga fiskarna är”

Mulle v 43

På dagens vandring fanns det återigen så mycket att upptäcka! En stubbe där det gick att räkna årsringar och en samling härliga klätterstenar var lite av allt vi hittade!

Strax innan det var dax att plocka fram matsäcken fick barnen arbeta i par med meter-snören! En av uppgifterna var att hitta ett träd med 1 meters omkrets. Inte helt lätt, men när de prövat på många träd hittade de faktiskt träd som mätte 1 meter i omkrets!

Efter lunch gick vi till platsen barnen kallar för ”Stora stenblocket” för em stunds fri lek!

Vi avslutade dagen med banan och sagan om Micro!

Knytte v 43

Vilka fantastiska barn! Idag har vi gått på en lååång vandring.

Alla har vi njutit av att få vara, leka o utföra uppdrag i skogen.

Vi har klättrat upp på stora och små stenar för att sedan hoppa!!!!

Björnmossan är så mjuk o skön att känna på.

Stenen är så hård som den mjuka mossan växer på.

Onsdag v 42

Vi snyggar till i pergolan.

I övrigt har det varit mycket krattning. Vi kör bort den ena skottkärran efter den andra med ekollon. Några med små groddar på ska vi ta in.

Mulle v 42

På barnens begäran, ”tyst promenad”! En speciell känsla att sitta ner med lite mellanrum, äta äpple och ”lyssna” på naturen!

Här hade många av skogens insekter varit framme, det gamla trädet gör stor nytta än som bostad och restaurang!

Två ankor på promenad!

Efter en lång stund med lek samlades vi för att skriva en saga tillsammans! I sagoringarna fick barnen välja ut en sak var som sedan hjälpte oss att hitta på en berättelse! Vi ska jobba vidare med bilder till den, sedan kanske vi kan publicera den här!!!

Dagens kluring!!! Vem har haft detta som sitt bo? Eller är det ett ägg? Någon där hemma som vet?

Efter lunch lekte och skapade vi på Mulle-platsen. Mumsigt att få nygrillad korv innan det var dax att plocka ihop och tacka för den här fina dagen i skogen!!!