Mulle v 13

På årets Mullestart begav vi oss till Hjoån och ängen. Utmed ån fascinerades vi över de fina isformationerna. Roligt att höra barnens resonemang och hur de såg tex. svampar och bilars former i isen. Under fruktstunden studerade vi varsin björkknopp. Vi fick också lära oss om vad ”Fröken Fytokrom” har för uppgift i trädet.

 

Väl uppe vid ängen grävde vi oss en egen matplats där vi sedan fick sitta och njuta av vår matsäck.

Efter lunch hade vi en lekstund då snödjur tillverkades och några barn byggde koja.

🎶Hacka hål, hacka hål, hacka hål!🎶

 

 

Knytte-start v 13

Äntligen Knytte-start! Barnen kom ihåg Knyttes sånger och vi njöt alla av det härliga vädret☀️

Hej Knytte!!!

Vi har ju fått svar från trollet, och idag passade vi på att gå och se efter om han var tillbaka på sin stubbe! Men istället för troll hittade vi ett brev, med ett litet meddelande från trollet! Han hade rest till faster Trädtroll, som älskade kvistar och knoppar, men inte riktigt visste vad alla hette! Vi lovade att hjälpa till att ta reda på lite mer om knopparna som finna på alla olika grenar!

 

Titta, långt in under ett nedfallet tråd låg ett ägg, fullt med små påsk-pynt att hänga i riset! Ett litet tack för att vi lovat att ta reda på mer om knopparna!

 

Vi fick hjälp av Knopp-kompisarna!!! Idag träffade vi Eka Papiljott, vilken tur att Knytte hade några kompisar som kunde berätta för oss vilket träd knopparna hör ihop med!

På vägen tillbaka samlade vi pinnar och grenar, självklart plockade vi dem som ramlat ner på marken! Barnen vet så väl att man inte får bryta från träd och buskar!

Det var så varmt och gott att packa upp matsäcken på altanen!!!

Mulle torsdag v 11

Idag vid frukosten började vi prata om experiment och att ge en hypotes på hur något kommer att bli. Vi bestämde oss för att ta in snö. Några trodde att den skulle frysa till is medan några trodde att den skulle smälta.

Vi har även prövat att måla på snön. När vi sedan kom in sådde vi våra tomatfrön som vi var och köpte igår.

Knytte tor v 11

Idag promenerade vi till Hjo-ån för att mata Gräsänderna! För några månader sedan sa alla att vi var på väg till Ankorna, intressant att höra hur barnen tar till sig nya ord och begrepp och använder dem!

Fler än änderna var sugna på vårt bröd! Fråga barnen så kan de nog visa er vilken fågel som smugit in i bilden!

Hanen har den fina locken på stärtfjädrarna, här syns den tydligt!!!

Knytte tis v 11

Favoritlek just nu, ”Hunden med benet”!

Mulle tisdag v 11

SKATTJAKT!

Idag delade vi upp oss i två grupper och vandrade iväg och gjorde en skattkarta där vi markerade vart vi gömt skatten. Sedan gick vi tillbaka till förskolan och bytte kartor. Vi fick träna oss i att beskriva vår väg på kartan och sedan samarbeta med att lösa hur vi skulle följa kartan för att hitta vår skatt.

Torsdag v 10. Vasaloppet

 

Äntligen blev det Vasalopp. Alla deltagare gjorde strålande insatser och fick blåbärssopppa och medalj.

 

 

 

 

 

Mulle onsdag v 9

Det blev bara en väldigt kort stund i pulkabacken. Istället har vi hållit oss inne och grejat.

Snöiga granar-trianglar.

Spel med logiska block. De har fyra olika egenskaper: färg, form, storlek och tjocklek. Vi lägger dem efter varandra så att den man lägger har ett bestämt antal egenskaper lika eller olika mot den föregående. T ex tre-en. Tre likheter en olikhet.

Snöiga målade snögubbar.

Mulle tis v 9

Idag har halva gruppen haft sista Laggeskolan för i år. Vi tränade på att åka i backe, att böja lagom mycket på benen och att ha tyngdpunkten rätt placerad. Sedan tränade vi på att gå upp för backen.

Knytte v 8

Tänk vilket härligt vinter-väder vi har! Den här veckan har vi Bl.a. åkt pulka och skidor, grävt i snön, tittat på spännande maskiner och målat snögubbar!