Skövde

SKÖVDE

Välkommen till oss i Skövde! 

Vi finns i Ulveket där vi huserar i vår nybyggda förskola (våren 2016) alldeles intill Ulveksbackarnas naturreservat. Vi tar emot barn mellan 1-5 år. Verksamheten bygger på läroplanen som grund och I Ur och Skur som profil. Det innebär att de pedagogiska aktiviteterna för det mesta flyttas utomhus. Vi anpassar alltid verksamheten efter barngruppens behov.

Förskolan beräknas kunna ta emot 120 barn när vi är fullt utbyggda.

Vi tar emot barn löpande och i lagom takt.

Vill du ställa ditt barn i kö gör du det via Skövde kommun. Ansökningsblankett finns på www.skovde.se
Har du frågor om vår verksamhet, köplats m.m. kontakta förskolechef: Maria Karlsson, tfn: 070-453 60 18,
Email: maria.karlsson.ute@gmail.com

Våra öppettider är 06.30-17.30. 

Vi stänger några veckor på sommaren.

Vi stänger även 4 dagar/år för planeringsdagar.

För att kontakta Förskolan I Ur och Skur Ute i Skövde, ring: 0768-82 17 01  Email: iurochskurute@gmail.com 

 


Barngrupp:

Vi jobbar med ca 10-14 barn i grupp med två ansvariga pedagoger. Under dagen gör gruppen egna aktiviteter men också aktiviteter tillsammans med andra grupper.

Aktiviteter:

Granne med förskolan ligger ”Ulvekets naturreservat”. Dit kommer vi att gå ofta för att titta, undersöka, uppleva och njuta.

En gång i veckan under höst och vår har vi friluftsfrämjandets barnverksamhet. Det innebär att barnen delas in i grupper som kallas ”skogsknopp”, ”skogsknytte” och ”skogsmulle”. Då har barnen med sig sin egen lunchmatsäck som vi äter tillsammans. I dessa grupper tränar vi friluftsliv, friluftsteknik och gör många roliga äventyr. Under vintern har vi även längdskidskola (Lagge) och skridskoskola (Skrinna, för 5-åringar) när det finns snö och is.

Vi arbetar med läroplanen som grund och vi försöker alltid flytta den pedagogiska verksamheten utomhus. Att hitta matematiska former i skogen, skriva sitt namn i snön, måla med inlevelse på vårat utomhusstafli, lyssna på vilka fåglar som stannar kvar på vintern eller snickra en husvagn. Möjligheterna utomhus är oändliga!

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår gård

Gården är en viktig del på vår förskola och både barn och föräldrar skall känna sig delaktiga i uppbyggnaden av den. Vi kommer att få möjlighet att skapa vår egen gård helt från grunden vilket vi verkligen ser fram emot! Det finns en hel del forskning som beskriver hur en gård skall vara uppbyggd för att ge mesta möjliga utveckling av barn i förskolan. Den forskningen har vi tagit del av och kommer att använda tillsammans med våra och barnens ideér i  skapandet av vår gård!

Vår gård kommer att ge barnen möjlighet till att utveckla sin motorik, sin fantasi och sin äventyrsglädje!  Tillsammans med barnen, personalen och föräldrarna ska vi skapa en lustfylld gård och en plats där vi kan arbeta med läroplanens alla mål tillsammans.

Maten:

From augusti 2016 lagar vi egen hemlagad mat i vårt eget kök. Vi försöker i största mån använda oss av ekologiska och
närodlade varor.

En dag på förskolan:

Så här kan en dag på förskolan se ut:

6.30: Förskolan öppnar
8.00: Frukost
9.00-11.00 aktiviteter utomhus
11.00-12.00 Lunch
12.00-ca 14.00 vila/sova utomhus + lugna aktiviteter inomhus/utomhus beroende på årstid och väder
14.00-15.00 aktiviteter utomhus
ca 15.00: Mellanmål (ute under vår, sommar och höst)
15.00-17.30: aktiviteter utomhus (vintertid är vi mer inomhus denna tiden)
17.30: Förskolan stänger