Mulle tor v 12

Idag rockar vi sockarna!!

Olika är bra!!

Man får rita olika, man får tycka olika, man får ha olika gosedjur och leksaker, välja vilka kläder man vill! Olika hudfärg och ögonbryn är bra!

Man kan ha olika hår och peruker.

Man får tänka olika!

Det blir fint när alla träd är olika och har olika färger!

Om alla såg likadana ut skulle man inte veta vem som var vem!

Mullebarnens tankar om att ”Alla är lika olika!

Mulle ons v 12

Vi jobbar på med förberedelserna för vår lilla föreställning!

…och börjar så smått starta upp vårens och sommarens odlingar!

Mulle tis v 12

Det var härligt att komma tillbaka till vår Mulleplatsen efter vinteruppehållet.

Vi hittade snabbt en stoooor hög med kotte-fjäll och vi förstod att ekorrarna haft fullt upp i vinter. Fröna som inte äts upp hamnar ju på marken och vi gick på en liten granletartur. Tänk vad små de är!!!

Plankan och skruttgropen ville barnen titta till, och det är fortfarande plasten som finns kvar! Förra terminens bananskal gick knappt att se, lika bruna som löven och jorden runtomkring! Sagan om Mikro ville de höra, de kan säkert berätta för er vad Mikro gillar eller ogillad!

En fantastisk dag fick vi!!!

Knytte tisdag v12

🐞Vilken start vi fick i Knytteskogen! Fint väder o fågelsång! Vi startade med Knackapåsången och påminde varandra om att vara rädda om djuren o naturen. -”Undrar om djuren har saknat oss?”

  

En nyckelpiga kom och var med oss på samlingen. Vi tror den blev glad att få se oss igen.

Här har vi hittat Vasse aspe och Aska svart.

En liten bussutflykt.

 

 

Knytte torsdag v 11

Efter önskemål från barnen gick vi idag till lekparken. Där fanns en vattenpöl i sanden som inspirerade oss till att gräva kanaler. Det blev också  öar som det var roligt att hoppa emellan.

På samlingen läste vi av Qr-koder. Vi fick lyssna till musiken vi hade  när vi målade förra veckan.

Ons v 11

Idag har vi haft byggmöte för att prata om kommande projekt på gården! Till helgen startar bygget av vår nya hydda, en plats som kommer skydda mot regn, blåst och sol! Där kommer vi kunna vila, läsa böcker och tom äta mellanmål!

På baksidan kommer det också att bli några förändringar! Husvagnen börjar bli dålig, den ska rivas. Barnen har börjat fundera vad vi sla bygga istället, ett hus med lite högre takhöjd vore nog bra. Döda trädet ska ”skalas” och få klättergrepp och sandytan utökad ytterligare lite till! Det blir en spännande byggvår här på Förskolan UTE!

Mulle tis v 11

Äntligen Mullestart!

Med packade ryggsäckar vandrade vi upp till ängen!

Tillsammans skapade vi en mandala med olika material från naturen!

 

Knyttestart v11

ÄNTLIGEN var det dags för Knyttestart igen, jippi!!!

På vår första Knytte tog vi oss en promenad till Hjoån för att leta efter knoppar av olika slag.

Vi provade att se fall vi kom ihåg vad de orange strecken på träden betyder. Barnen hade bra koll på att när vi springer eller går fritt, då betyder det stopp när man kommit till ett orange streck.

När benen började bli lite trötta satte vi oss för en fruktstund. Under fruktstunden fick vi besök av skäggige Hassel. När frukten vad slut och vi tittade oss omkring upptäckte vi att det var en Hassel precis bredvid oss.

Eftersom det hade varit en kall natt var vi nyfikna på ifall det fanns några istappar. Det fanns många istappar! Några såg ut som ballonger och några var spetsiga.

 

Efter en långpromenad satte vi oss på altanen och åt upp vår matsäck i strålande sol ☀️

Mulle tis v 10

Nu har barnens alla öringar fått ett eget vatten att simma i! Barnen har målat bakgrunder med bubbelmålning.

Knytte v 9

Denna veckan har vi målat till klasssisk musik. Morning av Grieg, Tritsch  Tratsch polka av Johann Strauss och I Bergakungens sal av Grieg. Barnen har njutit av den fina musiken, de uttryckte att polkan var glad musik. Några barn följde musikens hastighet när de målade.